ثبت برند عبارت است از ثبت کردن نام، طرح، نشان و یا عبارتی که برای کسب و کار شما ساخته شده است. این کار منجر به آن می شود تا خدمات و محصولاتی که ارائه می کنید، از دیگران متمایز شود. ثبت کردن برند شرایط، مدارک و مراحل خاص خود را دارد که در این قسمت می خواهیم به صورت خلاصه راجع به آنها صحبت کنیم.

منظور از ثبت برند چیست؟

ثبت برند، یکی از اولین کارهایی است که بعد از ایجاد شرکت و یا مجموعه‌ای که فعالیت خاصی انجام می‌دهد، برای آن اقدام می‌گردد. برند در واقع یک نام و نشان تجاری است که معمولا به زبان فارسی و یا انگلیسی طراحی می‌ شود. این نماد در قالب‌های مختلفی ارائه می‌ گردد. شما می‌توانید آن را به صورت یک متن، یک شکل و یا ترکیبی از این دو مشاهده کنید.‌ مهم ترین کاربردی که استفاده از آن می‌تواند برای شما داشته باشد، منحصر بفرد شدن کسب و کار شما، شناخت آسان تر هویت و شرکت برای مشتریان و مخاطبان و ثبت آن بر روی محصولات و خدمات تان است. در کنار این موارد، امروزه برند در بازاریابی دیجیتال نقش و جایگاه اجتماعی بسیار خوبی دارد که توضیح آن خارج از موضوع این مقاله است.

یکی از سوالاتی که مطرح می شود، ضرورت و علت ثبت کردن برند است. چرا لازم است تا افراد اقدام به انجام این کار نمایند؟ در این خصوص باید گفت هر شرکتی که قصد دارد تا در زمینه ارائه محصول و خدمات خود از حقوق انحصاری بهره مند شود، بایستی آرم تجاری خود را ثبت نماید. فرقی نمی‌کند مشاغل شما در چه زمینه ای هستند، ثبت برند می تواند برای حوزه های غیر تجاری از جمله تولید، خدماتی، آموزشی، بازرگانی و کلیه فعالیت های دیگر نیز انجام گردد.

مزایای ثبت کردن برند چیست؟

برای درک بهتر علت و ضرورت ثبت برند لازم است تا کمی راجع به مزایای انجام این کار صحبت کنیم. در این خصوص می توان به مواردی اشاره کرد که عبارتند از:

  • شناخت بهتر: شما می توانید با ثبت کردن برند، به طیف مشتریان و جامعه هدف خود در شناخت محصولات و خدماتی که ارائه می کنید، کمک نمایید. به طور معمول کسب و کارها با برند های منحصر بفردی ثبت می شوند تا راحت تر شناخته شوند.
  • اعتبار: ثبت کردن برند می تواند به شما کمک کند تا از مزیت آن یعنی اعتبار بیشتر برای کسب و کار خود بهره ببرید.
  • انحصار: ثبت برند و لوگو منجر می شود تا دیگران نتوانند به نام شما و با آرم تجاری که دارید، محصولات و خدمات شما را ارائه کرده و یا اقدام به انجام برخی کارها از جانب شما نمایند. سوء استفاده از برند شما می تواند برای آنها مجازات هایی را در پی داشته باشد.
  • نمایندگی: شما می توانید پس از کسب اعتبار، نمایندگی های برند خود را به شرکت های متقاضی واگذار نمایید.
  • تسهیلات: شما می توانید به عنوان شرکتی که ثبت شده است، با ثبت علامت از اعتبار بیشتری برای کسب تسهیلات از موسسات و بانک ها برخوردار شوید.
  • بازاریابی: یکی از مهم ترین مزایای ثبت برند، بازاریابی آن است. در این زمینه شما به طرح یا ایده ای نیاز دارید تا با آن شناخته شوید. این طرح معمولا همان برند و نشان تجاری شما است که می تواند موجب بالا رفتن ارزش و اعتبار محصولات و خدمات شما بشود. بخش بسیار بزرگی از بازاریابی بر پایه برند و نشان تجاری شما است که منجر می شود تا کسب و کار شما سریع تر رشد کند.

همچنین از دیگر مزایای ثبت لوگو و برند می توان به خلق ارزش افزوده بیشتر، انحصاری کردن حق امتیاز آن، امکان فروش حق امتیاز آن و غیره اشاره نمود.

مراحل ثبت برند

حال اگر تصمیم گرفته اید تا نام تجاری خود را ثبت نمایید، بایستی توجه کنید که مهم ترین پیش نیاز ثبت برند، داشتن مجوز فعالیت است. این نوع از مجوزها با توجه به زمینه های کاری شما از سازمان های مختلفی دریافت می شوند. همچنین در صورتی که برند شما ریشه فارسی ندارد (در لغت نامه های فارسی وجود ندارد)، بایستی برای ثبت آن حتما نسبت به تهیه کارت عضویت در اتاق بازرگانی اقدام کنید. شما می توانید برند خود را هم به فارسی، هم به لاتین و نیز به همراه لوگوی آن از طریق یک اظهارنامه طی یک مرحله ثبت نمایید. حال در رابطه با مراحل ثبت برند باید گفت:

  • گام اول: لازم است در اولین مرحله اقدام به انتخاب یک نام یا لوگو برای برند خود نمایید.
  • گام دوم: حال بایستی برای شروع پروسه ثبت برند، اقدام به استعلام آن نمایید تا از رد شدن درخواست ثبت شما به دلیل مشابهت و یا یکسان بودن آن جلوگیری شود.
  • گام سوم: مدارک لازم برای انجام این کار را تهیه نمایید (در قسمت بعد بیان شده است).
  • گام چهارم: حال بایستی در وب سایت ssaa.ir اقدام به ثبت درخواست خود نمایید. همچنین برای تایید حساب کاربری لازم است گواهی امضا را از دفترخانه اسناد رسمی دریافت نمایید.

بعد از 15 روز، نظر کارشناسان در مورد درخواست ثبت برند تجاری اعلام می شود.

هزینه و مدارک لازم برای ثبت برند چیست؟

هزینه ها و مدارک لازم برای ثبت برند شامل موارد مشخصی هستند که بهتر است قبل از اقدام، آنها را تهیه کنید. این موارد به شرح زیر می باشند:

  • هزینه: در صورت انجام این کار به صورت شخصی، باید تعرفه ای در حدود 900 هزار تومان شامل ثبت اظهارنامه در سایت، هزینه حق الثبت برند و هزینه روزنامه رسمی اول و دوم پرداخت شود.
  • مدارک: از جمله مدارک موردنیاز باید به جواز فعالیت شما از سازمان مربوطه، مدارک هویتی، گواهی امضا اشاره نمود. در صورتی که برند شما لاتین باشد نیز لازم است تا برای آن کارت بازرگانی و یا کارت عضویت اتاق بازرگانی تهیه کنید.

توجه کنید که ثبت برند در حالت کلی طی 70 روز انجام می شود و بررسی های اولیه آن به مدت 10 – 30 روز طول خواهد کشید. شما می توانید برای ثبت کردن برند، شرکت و انجام کارهای اداری برای راه اندازی کسب و کار خود از خدمات مجموعه ما استفاده کنید.

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مطالب مرتبط
نتیجه‌ای پیدا نشد.
فهرست